Igge och Pigge är maskotar för bandy-VM. Foto: Björn Stohlt

Igge och Pigge maskotar för bandy-VM

Örjan Eriksson om Igge och Pigge
2:55 min

Nästa år är det bandy-vm i Vänersborg och nu har två maskotar utsetts. Det blir de två igelkottarna Igge och Pigge.

– Det är jätteroligt, de kan hjälpa till nu när vi behöver tagga upp inför vm, säger Örjan Eriksson, från IFK Vänersborg, som är projektledare för bandy-VM.

Varför valde ni just Igge och Pigge?
– Anledningen är att de var med redan 1997 när det gick en vm-match här i Vänersborg. De Vm-arrangörer däremellan har letat och letat men inte fått tag i dem men nu dök de upp förra veckan och berättade att de ställer upp i Vänersborg.

– Vi tycker det är bra med rutinerade maskotar. De har fått tillökning och det är därför de inte velat vara med tidigare.

Nu får du förklara dig...
– De är väldigt hemlighetsfulla, men de har lovat att den här minstingen ska vara med under VM. Igge och Pigge kommer vara med ända fram till VM men minstingen kommer vara med under själva VM.

Kommer de åka runt på isen och heja på...?
– De är relativt duktiga på skridskor, påstår dem, men jag vet inte. De ska även resa runt till övriga VM-länder i två månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".