Polisområdeschef Nicklas Hallengren gästar P4 Morgon
P4 Morgon

Polischef Niclas Hallgren vill att polisen ska synas mer på nätet

"Vi är lite i början av utvecklingen"
4:28 min

Ökad närvaro av polisen i sociala medier ökar känslan av trygghet bland medborgarna. Det tror den twittrande polischefen Niclas Hallgren.

– I vissa polisdistrikt och i länder som Norge använder man sociala medier som Facebook mer än vad vi oftast gör här hos oss.

– När man talar om vad man gör och till exempel lägger ut bilder på när man är ute och patrullerar kan det öka tryggheten bland invåndarna som bor i det området, säger Niclas Hallgren.

När det gäller privata Facebookgrupper där man varnar för till exempel våldtäkter i ett område så är Niclas Hallgren kluven. Det är bra att medborgarna engagerar sig och hjälper polisen.

– Jag förstår att människor engagerar sig, men man får vara försiktig så man inte begår lagbrott i samband med att personer blir utpekade eller liknande, menar han.

Niclas Hallgrens karriär startade som trafikpolis och ordningspolis i Göteborg innan det blev olika polisiära chefsjobb från mitten av 2000-talet. Han gillar jakt, fiske, musik och böcker. Och när det kommer till litteratur föredrar polischefen förstås – deckare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".