Dalslandspendlare besvikna på Västtrafiks svar

Lars Gunnar Larsson om dalslandspendling
0:53 min

Dalslandspendlarna är besvikna över Västtrafiks agerande. Västtrafik utlovade, vid ett opinionsmöte 30 oktober, att det skulle bli bättre pendlingsmöjligheterna ut från landskapet eftersom pendlingen försämrades med den nya tågtidtabellen.

Dalsland glömdes bort i den nya tågplaneringen då det blir många fler turer mellan Göteborg och Trollhättan. Det var beskedet ett hundratal pendlare fick den 30 oktober när det var opinionsmöte i Mellerud. På plats fanns politiker och planerare för Västtrafik, Värmlandstrafik och SJ.

De lovade att det  skulle bli nya bussturer i december. Nu har svaret kommit. Det blir några nya bussturer men inte på morgonen och sen eftermiddag vilket efterfrågades.

– Vi är jättebesvikna. När både politiker och planerare och utförare säger att de missat Dalsland grovt under våren borde det hända något under hösten. Vi säger att vi vill ha åtgärder och inte ursäkter,säger Lars Gunnar Larsson som är en av de som driver pendlaropinionen från Dalsland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".