1 av 2
Foto: Anders Abrahamsson/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Anders Abrahamsson/Sveriges Radio
Uddevalla

Färg och variation på årets Bohussalong

1:38 min

Det var en stor bladning mellan traditionella och moderna konstverk när Bohusläns museum idag visade upp ett urval av de 500 konstverk som kommit in till årets upplaga av uställningen Bohussalong.

Majoriteten av konstverken hade motiv som tar betraktaren ut i den Bohusländska naturen. Dess färger och former var däremot väldigt varierade.

Vilka av de runt 500 konsverken som inför vernissagen den 8 december ska bli runt 60-70 stycken bestäms bland annat av jurymedlemen Britt Norberg som anser att kvalitén på årets bidrag som skickats in av runt 140 olika Bohusländska konstnärer håller hög klass.


– Bohussalong är en väldigt publik tilldragelse. Folk tycker det är roligt att se saker som gjorts av folk i närheten och av personer de kanske känner. Den här salongen håller mycket hög kvalité och det här behöver inte museet skämmas för det kan jag inte tänka mig, säger Britt Norberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista