En fot i vardera kommun. Magnus Axelsson hämtar posten i Trollhättan men bor till skillnad från sina grannar i Vänersborg. Foto: Anders Abrahamsson P4 Väst
Vänersborg

V vill ha ny gräns mot Trollhättan

0:54 min

Vänsterpartiet i Vänersborg vill ha en ny kommungräns mot Trollhättan. Den nuvarnade gränsen går igenom ett villaområde i Båberg.

Det är två vänsterpartister som tycker att det blir för mycket problem i gränsområdet mellan villorna, där en granne får skolskjuts till Trollhättan medan en annan inte får det.

– Det är inte ett gigantiskt problem, men för dem som drabbas är det ett problem, säger Adam Frändelid, en av dem som kommit med förslaget om ändrad kommungräns.

V-politikerna hoppas att det ska bli en justering av kommungränsen, om de som själva är berörda vill ha det så.

Bland invånarna i Båberg som är ett område som ligger precis vid gränsen mellan Trollhättan och Vänersborg verkar de flesta P4 Väst träffar på vilja tillhöra Trollhättan. En av dem är Magnus Axelsson som varje morgon hämtar posten i Trollhättan men har sitt hus i Vänersborg.
– Hade jag vetat att den här kåken låg i Vänersborg hade jag aldrig köpt den, säger Magnus Axelsson som själv ser sig som en Trollhättebo.

Gällande en justering av kommungränsen är han positiv då båda hans barn går i skolan i Trollhättan.
– Det hade blir lättare för våran del med barnskjutsar och så, vi funderar på varför man inte kunde sköta allt på samma sätt då vi bor i samma område som dom som tillhör Trollhättan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista