1 av 2
Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition tillverkades inför firandet av Saabs "självständighetsdag", ett år efter att Spyker köpt biltillverkaren av GM. Två exemplar finns till salu.
2 av 2
Nya 9-5 Sportcombi som aldrig kom ut på marknaden finns till salu, men får inte tas i trafik.

Unika Saabar säljs på auktion

”Vi räknar med ett stort intresse”
1:02 min

Nu finns det möjlighet att köpa helt unika Saabbilar på auktion. Det handlar bland annat om Saab 9-5 Sportcombi som aldrig kom ut på marknaden, dock får den bilen inte tas i trafik.

Det är konkursförvaltarna som nu säljer ut bilar som fanns i Saab Automobiles ägo. Bland bilarna finns förutom 9-5 Sedan och Sportcombi även 9-7X och 9-4X.

Auktionen, som totalt omfattar 68 Saabar, börjar i dag och avslutas 15-16 december.

– Vi tror att det kommer att bli ett stort intresse, både internationellt och nationellt. Vi har märkt av ett intresse i förväg, säger Dag Thyselius, informationsansvarig på Kvarndammen, som är företaget som auktionerar ut bilarna.

Bland de ögonbrynshöjande bilarna finns även en fullutrustad Saab 9-5 Aero V6 med 300 hk som kördes av Victor Muller, enligt Kvardammen.

Vissa av bilarna får inte köras i trafik, andra är färdiga att använda direkt och några behöver färdigställas eller registreras, enligt Thyselius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".