David Johannesson är klar för Ljungskile SK. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
SPORT

David Johannesson klar för Ljungskile SK

"Känns jättekul"
7:38 min

Ljungskile SK har gjort klart med IFK Åmåls stjärnmålskytt David Johannesson. 26-åringen som gjorde 28 mål för Åmål under förra säsongen har varit högt uppe på många klubbars önskelista och nu är det alltså klart att det blir spel i Superettan för Ljungskile SK. 

– Jag har tränat med dem sedan i början på november och fått bra vibbar av klubben och folket kring föreningen. Det är ett steg i rätt riktning för mig, det känns jättekul, säger David Johannesson.

Johannesson har tidigare gjort 38 mål en säsong, i år "bara" 28. Ett resultat som skulle ha vunnit honom guldskon om det inte var för BK Häckens Waris Majeed. David Johannesson var också en dominerande anledning till att IFK Åmål tog sig upp till division 2 för första gången på 70 år. 

Många klubbar har som sagt visat intresse för den målsprutande anfallaren. Till och med en klubb från allsvenskan har hört av sig.

– Det ringde en klubb i tidigt skede men sen var det inget mer, säger Johannesson och fortsätter:

– Jag har haft en del val men har fokuserat på Trestadsområdet. Lotten föll på Ljungskile som känns bra.

Vad har du för koll på LSK?

– Det är ju ett lag som varit nära avståndsmässigt till Åmål så jag har sett vissa matcher. Men det blir nya ansikten och nytt allt runt omkring. Jag tycker det är kul att de vill satsa samtidigt som jag vill göra en satsning. Jag känner ingen direkt press, men jag vill leverera och spela fotboll på den här nivån.

Sportchefen Lennart Göransson säger att klubben är jätteglada att David tillslut valde att skriva på för Ljungskile.

– Det är också kul att vi fortsätter värva lokalt och regionalt, säger han.

David kommer så småningom att lämna Åmål och flytta till Uddevalla. Ljungskile har ordnat jobb inom föreningen som sponsorsäljare.

Läs mer om David Johannesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista