Här ses Annamaria Jansson (till höger) tillsammans med Radiosportens Susann Andrén när det snackade sport i P4 Stockholms morgonprogram. Foto: Lasse Hanson/Sveriges Radio

Annamaria Jansson om sin nya bok

10 min

De flesta känner säkert igen Annamaria Jansson från SVT Sport där hon arbetar till vardags. Men nu när hon gör debut med en bok som handlar om tre kvinnor och deras relationer så har den genast fått stämpeln "chiklit". Något Annamaria är kluven till.

– Det är en bok för alla som har haft något med andra människor att göra. Så beskriver författardebutanten Annamaria Jansson sin bok "Välkommen ut på andra sidan.

– Jag kan fråga mig om vi ska hålla på och sätta genrer på allt, för det kan jag tycka snävar in ganska mycket. Säger man att detta är chicklit så kommer det automatiskt leda till att människor som anser att de inte gillar chicklit då inte kommer att läsa boken är det ju väldigt tråkigt. Men om man ser det som att chicklit är en form av litteratur som är skriven av kvinnor och för kvinnor så är jag gärna en del av den gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista