Arbetsgivare och sökande möttes på vårdmässa

1:34 min

Inom vården i regionen är behovet av timanställda och sommarvikarier stort, så stort att arbetsförmedlingen i Trollhättan igår anordnade en vårdmässa. Tanken var att arbetssökande skulle få möta arbetsgivarna ansikte mot ansikte.

Cecilia Gustafsson på arbetsförmedlingen tror att personliga möten ökar chanserna för att få jobb.

– Det säger ju helt klart mer än ett CV, säger hon.

Cecilia Gustafsson var rätt nöjd med uppslutningen.

– Det har nog varit 100 personer här hittills och kommer det 50 till så är vi jättenöjda. 300 var ju bjudna men det var ju som sagt en inbjudan och ingen kallelse, sa hon under mässans första halva.

Elisabeth Bilstrup stod i Trollhättan stads monter. Hon var där för att rekrytera timanställda vårdbiträden, undersköterskor och rehabiliteringspersonal och enligt henne är det också de tjänsterna som de flesta är intresserade av.

Vid en dator sitter Helena Carlsson med fem CV:n som fortfarande är varma från skrivaren. Hon har precis kommit hit och ska snart ge sig ut bland montrarna. När jag frågar henne vad hon helst vill göra så dröjer inte svaret.

– Jobba med barn och gamla. Jag har jobbat med barn från 0 till 106, säger Helena och jag frågar henne vad hon tror om oddsen att hitta ett jobb här idag.

– Jag hoppas på tur, det behöver man.

Oskar Lodin