Festivalsommar

Smögen Joe Cockers enda Sverigespelning

3:12 min

Snart är det dags för festivalsommaren att ta sin början. Och i år hoppas man upprepa fjolårets succé med Toto som huvudnummer under Smögenfestivalen. Med Joe Cocker bland andra.

Förra året kom det 4500 personer till Havsvallen på Smögen för att njuta av världsbandet Toto. 9-10 augusti är det åter dags för Smögenfestivalen, och man hoppas att det ska bli lika lyckat även i år.

Lilla Smögen lyckas locka världsnamn

Det är inte varje dag som artister som Joe Cocker och Manfred Mann's Earth Band är i Sverige för att spela. Och Smögen kan i år stoltsera med att vara Joe Cockers enda konsertplats. Även Ulf Lundell och Bo Kaspers Orkester förlägger spelningar i denna bohuslänska pärla.

Gubbhylla

Anders Olsson, projektledare för Smögens IF, har jobbat med många vid sin sida för att fixa så att det ska bli en fest även 2013. Och visst kan han hålla med om att det är lite gubbigt på programmet.

– Det jobbas med att hitta en kvinnlig artist på både fredagen och lördagen, säger Anders. Man vill bara vänta ut Melodifestivalen och lite annat innan det är klart.