Munkedal

Förälder försvarar lärarna på Munkedalsskolan

2:20 min

Mikael Benjaminsson är förälder till en elev på skolan. Han tycker, till skillnad från kommunstyrelsens ordförande Åsa Carlsson, att personalen på skolan gör rätt i att lyfta frågan om situationen på Munkedalsskolan till kommunhuset.

- Min första tanke är att det är bra att någonting görs, säger Mikael Benjaminsson som sitter vid sitt köksbord.

Han har följt utvecklingen på skolan och ställer sig bakom personalen i sin vädjan till förvaltningen och berörda politiker.

- Jag tror mig veta att både personalen och rektorn på skolan har gjort väldigt mycket för att skapa en så bra situation som möjligt. Man känner nog att man har gjort allt man kan göra och nu ber man om hjälp.

Personalen menade i sitt brev till kommunhuset att det råder brist på resurser i form av både pedagoger och lokaler. I en tidigare intervju betonade kommunstyrelsens ordförande Åsa Carlsson att det inte alltid handlar om att tillföra nya resurser utan att man kan omfördela de man redan har. Men det tror inte Mikael Benjaminsson är en bra lösning.

- Det svaret är inte det man behöver, för att omfördela resurser det har man redan försökt. Om man ska omfördela resurser finns det dessutom en uppenbar risk att det drabbar elever som både känner sig otrygga i skolan och behöver särskilda resurser.

Oskar Lodin