Vänersborg

Sju ungdomar inför rätta i Göteborg

1:18 min

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Göteborgs tingsrätt för en rad brott. 

Rättegången har precis börjat och de åtalade är bland annat misstänkta för att ha utsatt en man från Vänersborg i höstas.

Det var i november förra året som fyra av de åtalade attackerade en man på Bokgatan i Vänersborg. De misshandlade mannen genom att slå honom i ansiktet och skära honom i örat. De ska sedan ha rånat mannen och tvingat med sig honom in i en bil som de körde till en bankomat i Vargön där de tvingade honom att ta ut pengar. De ska även ha tvingat mannen att råna en matbutik genom att hota med en kniv och ett pistolliknande föremål och säga "Du är väl rädd om dina barn".

Under bilfärden ska en av gärningsmännen ha huggit i baksätet på bilen med en kniv. De ska också vid två tillfällen ha tvingat in mannen i bakluckan och sparkat på honom och slagit honom över kroppen och ansiktet med knytnävar och en trädgren.

Den drabbade mannen skulle själv ha vittnat i rättegången, men han blev knivskuren för två veckor sedan och har vårdats på sjukhus.

Åklagaren Jenny Silverberg säger till P4 Väst att den 48-årige mannens chanser att vittna i tingsrätten är goda, men att hon inte har talat med mannen ännu.

P4 Väst är på plats och du kommer att få rapporter från rättegången under dagen.