P4 Morgon

Revy och showskola i sommar-Strömstad

5:10 min

Git Kraghe Storgärds dröm slår in. I sommar sätter hon tillsammans med internationella vänner upp en show som utgår från henne själv i Strömstad. Och på dagen blir det showskola.

Drömmen om att själv få sätta prägel på en förställning har funnits länge. Men det var vännen Benedicte Schöyen Clark som gav den tändande gnistan till det som nu blir showen "Let's Git it on" på Restaurang Skagerack.

– När hon kom med idén om en one-woman-show sa jag först nej, för jag ville ha fler med mig på scenen. Ingen vill väl se mig ensam!

Men Benedicte Schöyen Clark sanmanförde Git med hiphopdansarna Maya, Rhythm och Eclipse från Los Angeles och då kändes det spännande och okey.

– Jag har inte riktigt varit inne i deras värld förut men de är otroligt skickliga dansare i många genrer och det ska bli riktigt roligt att arbeta ihop.

Med på scenen finns också den unga talangen Jana Bychowski från Strömstad och den legedariske revymakaren Kjell Kraghe, Gits pappa, är engagerad att få fram nytt material.

– Han sitter och skriver för fullt. 

På kvällarna blir det alltså show, men på dagarna planerar Git att hon och dansarna från Los Angeles ska ha ett slags work-shopar där man kan lära sig mer när det gäller dans och skådespeleri.

– Man kan väl säga att drömmen om min egen show håller på att gå i uppfyllelse.