Bandy

Oavgjort i kvalpremiären för Gripen

2:56 min

Gripen tog en poäng i  den första Elitseriekvalmatchen när laget spelade 6-6 mot Sirius. Trollhättelaget hade ledningen med så mycket som 5-2 i  den andra halvleken, men Elitserielaget från säsongen som gått, Sirius jobbade sig ikapp och hade också möjligheten att avgöra med bara sekunder kvar av matchen men det blev delad pott i den här inledande matchen.

Gripen rivstartade matchen och tog ledningen redan efter tre minuter genom Johan Grahn som blev fint framspelad av Erik Schön som var mycket pigg i den första halvleken. Det var en trevande inledning och Sirius lyckades kvittera efter att Gripen spelade för svårt långt ner på egen planhalva och Klas Nordström gjorde sitt första av tre mål för kvällen. Gästerna tog också ledningen genom just Nordström och under den första halvtimmen var spelet ganska ostrukturerat och målen kom som från ingenstans men sedan släppte de första nerverna och lagen började köra på mer.

Hemmalaget hade en bra avslutning på första halvleken och lyckades kvittera genom Fredrik Källqvist, men också ta ledningen och ha med sig 4-2 inför del två av matchen. Gripen spelade smart och valde att gå i rätt lägen, vilket gav utdelning.

I början av den andra halvleken utökade Gripen ledningen till 5-2, men blev det några enkla misstag och Sirius arbetade sig ikapp till 5-5.

– Att tappa 5-2 svider lite, men samtidigt var det kanske lite för bra för oss att rycka ifrån, säger Gripens tränare Johan Sixtensson efter matchen.

Men Gripen föll inte igenom utan kunde återigen ta ledningen, den här gången genom Källqvist som gjorde sitt andra mål i matchen efter en fin uppåkning av liberon Viktor Nordmark. Med mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid fastställde den tidigare Gripen-spelaren Alexander Mayborn slutresultatet. Sirius hade en ypperlig möjlighet i slutsekunderna, men Jon Karlsson höll tätt då Viktor Broberg försökte lägga bollen mellan benen på Gripen-målvakten.

– Det var en rolig match att spela, säger Gripens Robin Karlsson efter matchen och konstaterar att det var gott att få med sig en poäng.

Sirius-spelaren Lars Fall var glad för poängen, men missnöjd med spelet.

– Vi tappar otroligt mycket boll, ingen bra känsla.

I och med att matchen mellan Kalix och Motala också slutade oavgjort har alla lag i gruppen en poäng efter den första omgången.

Tomas Bader
tomas.bader@sverigesradio.se
0522-67 00 00