1 av 4
Foto: Frank Augstein/Scanpix
2 av 4
8 maj öppnas portarna. Foto: Victor Jensen/P4 Väst
3 av 4
Varuhuschefen Tomas Bolander. Foto: Victor Jensen/P4 Väst
4 av 4
Ikea Uddevalla. Foto: Victor Jensen/P4 Väst
Uddevalla

Ikea i Uddevalla öppnar den 8 maj 2013

1:24 min

Det berättade Ikea i dag när de tog pressuppbådet bakom kulisserna på det nya varuhuset. I det nya varuhuset monteras och inreds det för fullt i de 68 rummen som ska byggas.

Ikea medarbetare jobbar just nu tillsammans med inredning, montering och lagerfyllnad för att varuhuset ska återspegla vardagen och bjuda på överraskande lösningar och inspiration för de många människorna.

– Vår passion för livet hemma vill vi ska synas i varuhuset och just nu arbetar Ikea medarbetare med att förverkliga detta. Vi gläder oss och ser fram emot att öppna vårt varuhus och visa upp det för kunderna, säger Tomas Bolander, varuhuschef Ikea Uddevalla.

Nu arbetar cirka 60 Ikea medarbetare från hela Sverige och inom några veckor kommer styrkan att dubbleras för att göra varuhuset färdigt till den 8 maj. Till Ikea Uddevalla har ca 180 Ikea medarbetare rekryterats

Ikea Uddevalla finns på Torp Handelsområde. Varuhuset öppnar onsdagen den 8 maj 2013.

Fakta Ikea Uddevalla

Yta: 37 400 m2
Sortiment: Fullt sortiment ca 9 500 artiklar
Rum: 68
Sittplats restaurang: 570
Öppettider: Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista