Uddevalla

John Bauergymnasiets rektor irriterad på kommunens skolmöte

1:40 min

Det har gått två veckor sedan John Bauergymnasiet i Uddevalla meddelade att man lägger ner efter terminen. Skolan har en plan för hitta en lösning för elevernas fortsatta utbildning, men Uddevalla Gymnasieskola vill inte vänta, utan har tagit egna initiativ för att lösa elevernas situation.

Igår höll Uddevalla Gymnasieskola ett möte i en fullsatt aula med elever och föräldrar från John Bauer, för att informera om de möjliga utbildningar som eleverna kan hoppa på till hösten.

– Det var mycket lyckat, vi hade med alla våra rektorer och alla elever fick samtala om sina unika önskningar, säger Stefan Einarsson, gymnasiechef i Uddevalla.

Men på John Bauergymnasiet är skolans rektor inte lika nöjd med kommunens initiativ.

– Eleverna känner sig hetsade att bestämma sig fort. Kommunen borde avvakta och låta oss hålla i den här planen, säger Anders Onsjö, rektor på John Bauer.

Stefan Einarsson tycker dock att kommunen har ett ansvar för att alla elever verkligen har en plats till hösten, och tycker att det är konstigt att Anders Onsjö inte bjudit in Uddevalla Gymnasieskola till ett samarbete kring det.

– Vi erbjöd oss att komma och vara med när de träffade föräldrarna och berättade om nedläggningen. Men han avböjde. Därför kallade vi till ett eget möte.