– Är det så här man gör? Skådespelaren Pär Nymark gästade P4 Morgon-studion för första gången.
P4 Morgon

Pär Nymark från Trollhättan får livad scensommar

Det blir en livad sommar på Vallarna
3:48 min

Pär Nymark från Trollhättan är van att stå på samma scen som den svenska humoreliten. I sommar spelar han komedin "Livat i parken" med bland annat Stefan Gerhardsson och Annika Andersson på Vallarna i Falkenberg.

Pär har ägnat sig åt skådespeleri sedan han samlade kvarterets barn till sina föreställningar på gräsmattan utanför barndomsvillan i Vargön.

Efter amatörteater och skådespelarutbildning har han hamnat på samma scener som de riktigt stora namnen. Förra året spelade han bl.a med Ulla Skoog och Thomas Pettersson i föreställningen "Rampfeber".

I sommar väntar klassiska friluftsteaterscenen Vallarna i Falkenberg och komedin "Livat i parken".

– Jag skrattade när jag läste manuset och det är ett gott tecken.

Men Pär Nymark har ett annat jobb vid sidan av skådespelandet, som även det handlar om att använda sin röst. Han producerar radioreklam sedan 15 år.

– Jag gör det i min egen studio i Trollhättan. Om jag inte hade haft den trygga inkomstkällan utan bara försörjt mig på skådespeleri hade jag troligen inte kunnat bo kvar i Trollhättan.

Som skådespelare har det alltid handlat om att få folk att skratta för Pär Nymark.

– Att skratta är en ärlig, primitiv och naken reaktion och det är otroligt häftigt att locka fram den.

Hemligheten bakom att få folk att skratta är framför allt tajmingen på skämten.

– Till viss del kan man lära sig den mekanismen. Men har man det humoristiska i sig från börjar blir det väldigt mycket lättare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".