Mathias Bergman, vice vd Nevs.
Nevs

Nevs möter underleverantörer i Geneve

"Vi träffar underleverantörer"
1:34 min

Saabs nya ägare Nevs har ingen monter på bilmässan i Geneve, men de är ändå på plats och har haft flera möten, säger vice vd Mattias Bergman.

– Vi har träffat parter som är viktiga för oss. Både underleverantörer, återförsäljare och distributörer, säger Nevs vice vd, Mathias Bergman.

Det är flera personer från Nevs som är på plats i Genève och de har haft uppemot tio möten var, exakt vilka de har pratat med går Nevs vice vd, Mattias Bergman inte in på.

Eftersom Nevs inte har några produkter ute på marknaden är man inte utställare här i Genève. Men arbetet fortsätter med att återstarta produktionen av Saab 9-3 i Trollhättan, säger Bergman.

Vi har en bra dialog. Det är komplext. Det är cirka 500 underleverantören. Just nu är vi i processen när de kommer in med offerter. Generellt är det en väldigt positiv respons när det gäller att börja jobba med oss igen, säger Mathias Bergman.

Han vill inte spekulera om när det kan komma ett besked om en produktionsstart, men man siktar fortfarande på att bygga bilar i år.

– Det är det vi jobbar för, säger Bergman.

Och om ungefär ett år ska Nevs lansera den första elbilen som ska baseras på 9-3:an, om det sker på här mässan eller någon annanstans är fortfarande inte bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".