1 av 6
2 av 6
Sara Demander-Wik och Hjalmar Carlstein spred mycket glädje och lugn i studion. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
3 av 6
Hjalmar Carlstein och Sara Demander-Wik spelade och sjöng för fulla halsar. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
4 av 6
Sara Demander-Wik och Hjalmar Carlstein gästade studion där fredagsstämningen var hög. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
5 av 6
Agneta Granqvist är regissören bakom föreställningen. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
6 av 6
Lillian och Peter fick besök av Sara Demander-Wik och Hjalmar Carlstein som spelar i Pretty Woman. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
P4 Nöje

Sara och Hjalmar showar i Pretty Woman

"Nerverna kommer senare"
15 min

Showskolan i Trollhättan spelar ikväll premiären av musikalen Pretty Women. Föreställningen är nyskriven av regissören Agneta Granqvist. Sara Demander-Wik och Hjalmar Carlstein spelar huvudrollerna. De är båda väldigt glada och lugna inför premiären.

– Nerverna kommer nog senare. Jag är ganska lugn nu. Vi hade genrep igår inför 190 personer och det gick så bra, så vi är väldigt lugna i det vi ska göra, säger Sara Demander-Wik.

Musikalen är en del av en utbildning på showskolan. I augusti var det auditions och sedan dess har ensemblen repeterat tillsammans. Totalt består ensemblen av 25 personer och utbildningen är förlagd till kvällar som är utöver den vanliga skolgången.

– Det är helt nytt det jag gör. Men det är så himla kul. Min dröm har alltid varit att stå på scen inför många människor. Jag känner att det är hur kul som helst, säger Hjalmar Carlstein om att medverka i musikalen.

– Det är allt man kan drömma om att få spela huvudrollerna och stå på scen i en musikal. Det är så roligt, det är värt varenda timme., säger Sara.

Regissören Agneta Granqvist berättar om utbildningen.
– De lär sig hörnstenarna dans, sång och dram men även en mängd andra ämnen. Vad det innebär att jobba på och bakom scenen i en musikal, säger regissören Agneta Granqvist.

Musikalen bygger såklart på den klassiska filmen från 1990 där den framgångsrike affärsmannen Edward Lewis går vilse bland gatorna och möter den prostituerade Vivian vars högsta dröm är att någon "riddare" ska komma och rädda henne.

Men regissören Agneta har också tagit sig vissa friheter när hon skrivit manus. Därför finns en liten extra krydda.

– Det här är en musikal fylld med humorinslag sen har jag dessutom vävt in karaktären Spike från filmen Notting Hill. Han kommer vara Edwards halvbror och kommer göra massa olika hyss i sammanhanget, säger Agneta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".