Foto: Jonna Burén/SR Göteborg

Oenig regionsgrupp valde att stödja Patrik Ehn

Sverigedemokraterna Patrik Ehn och Daniel Rondslätt riskerade att uteslutas från partiet, men nu får de stöd från SD:s regionsgrupp i Västra Götaland, skriver Expo. En majoritet på krismötet på torsdagskvällen beslöt att stödja dem.

Enligt tidningen Expo satt Sverigedemokraternas regiongrupp i Västra Götaland i ett långt krismöte som varade i fyra timmar. Detta för att komma fram till yttrande om Patrik Ehn och Daniel Rondslätt.

– Diskussionerna var ganska livliga. Gruppen i stort ger sitt stöd till Patrik Ehn och Daniel Rondslätt. Det yttrande som gruppen lämnar in kommer att vara i positiv dager. Man har speciellt vänt sig mot att det underlaget man fått inte är tillräckligt uttömmande för att man ska kunna gå så långt att det öppnas ett personärende, säger Jimmie Stranne, regionpolitiker för Sverigedemokraterna i Västra Götaland till tidningen Expo.

Det var i tisdags som uppgiften kom att partiet anklagade Patrik Ehn för att ha ideologiskt avvikande åsikter och att Daniel Rondslätt uttalat sig nedsättande om andra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".