Foto: P4 Väst

Misshandlade 48-åringen vittnade i rätten

Den 48-årige man som under ett halvt dygn utsattes för en rad hot, misshandel och övergrepp i slutet av november förra året vittnade i idag i rätten, men utan några åhörare i salen.

Mannen var med på videolänk men syntes inte i bild, Hans biträde sa att fortfarande var mycket rädd för de fyra misstänkta gärningsmännen och att det fanns en hotbild mot honom.

Mannen har ju också nyss återhämtad sig efter ett överfall för en knappt månad sedan då han blev knivstucken i buken med livshotande skador som följd.

Men vi fick innan dörrarna stängdes veta hur de fyra misstänkta som var med hela eller delar av den där novemberdagen ställer sig till anklagelserna.

Det mesta förnekas men en av dem medger att hon var på plats och att hon försökte övertala 48-åringen att göra ett rån mot Nettobutiken i Vänersborg.

Men hon kommer inte ihåg så mycket för hon hade tagit narkotika. Hon såg det mest som ett grovt skämt och trodde inte han skulle gå med på det.

En annan medger att han slog 48-åringen med en gren i magen och på knät.

En tredje att han gav mannen en örfil därför han blivit provocerad och det var alls inte tal om något knytnävslag i ansiktet.

Skulle de fyra bli fällda så kan de förutom straffet bli skyldiga att betala skadestånd till den 48-årige vänersborgaren.

Hans biträde yrkade på skadestånd på drygt 200 000. Rättegången fortsätter på måndag i nästa vecka.

Ungdomsliga åtalas för flera grova brott

Foto: P4 Väst

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Vänersborgs tingsrätt för en rad uppseendeväckande brott. Bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".