Henrik Göransson från Munkedal skriver musik med destination Japan.

Nervös final för låtskrivaren från Munkedal

Många tippar Yohios låt "Heartbreak Hotel" som vinnare i melodifestivalfinalen ikväll. Bakom låten står bland andra Henrik Göransson från Munkedal. Han har själv svårt att gissa vem som tar hem vinsten ikväll.

- Det går inte att säga vem som vinner. Tittar man på alla undersökningar så ligger vi i topp favoritmässigt men sen så är det en internationell jury som har sitt att säga till om med. Man har ingen aning om hur låten står sig där. Det är en öppen match, säger Henrik Göransson.

Han är en de fyra låtskrivarna till favorittippade Yohios låt Heartbreak Hotel i melodifestivalens final ikväll. Han kommer under dagen att vara med på möten för låtarnas upphovsmän och repetitioner innan kvällens final. Efter de senaste dagarnas repetitioner har han också fått en uppfattning av vilka låtar han tror är det största hotet mot Heartbreak Hotel.

- Igår kändes det som att Anton Ewalds bidrag "Begging" var riktigt farlig. Annars har Ralf Gyllenhammar ett farligt bidrag och även Ulrik Munther, säger Henrik Göransson.

Hur känns det annars inför finalen?

- Jag trodde inte det men när man sitter bredvid såhär så blir man rätt nervös. Jag kan tänka mig ikväll när det väl börjar komma igång med röstning så kommer man vara rätt så nervig, säger Henrik Göransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".