1 av 2
Så här glad var Henrik Göransson när han besökte oss idag, trots andraplatsen för hans låt....
2 av 2
....och så här såg han ut för en vecka sen när utgången ännu var oviss.
P4 Morgon

Henrik Göransson nöjd med Yohios andraplats i Mellon

"Det känns väldigt bra"
6:05 min

Henrik Göransson från Munkedal är en av låtskrivarna bakom Yohios melodifestivallåt "Heatbreak hotel" som kom tvåa i finalen trots att svenska folket ville ha den som vinnare. 

Det var de internationella jurygrupperna som snuvade Yohio och Henrik Göransson på vinsten. I den svenska telefonomröstningen gav tittarna flest poäng till Yohio, men den internationella juryn rankade inte låten så högt att det blev någon totalvinst.

– Först kändes det surt och jag blev besviken, men sedan kändes det väldigt bra att få Sveriges röster och komma så bra som tvåa.

Nu satsar Henrik Göransson på att det ska gå ännu bättre nästa år. För naturligtvis satsar han och låtskrivarkollegorna på att komma med även då. Med Yohio eller någon annan.

– Vi kommer säkert att skicka in ett bidrag nästa år också. Det gäller att sätta igång redan nu för i september ska både låten och tänkt artist vara klar i så fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".