Igår avled prinsessan Lilian i stillhet i sitt hem på Djurgården i Stockholm. Journalisten Daniel Nyhlén berättade om ett av sina möten med prinsessan i P4 Morgon. Foto: Hans T Dahlskog/Scanpix
P4 Morgon

Journalisten Daniel Nyhlén saknar Lilian

Daniel Nyhlén minns prinsessan Lilian
4:56 min

Igår fanns hela kungafamiljen samlad vid prinsessan Lilians sida när hon avled i stillhet i sitt hem på Djurgården i Stockholm, 97 år gammal. Journalisten Daniel Nyhlén, mångårig kungareporter på Aftonbladet, minns Lillian.

– Hon brukade klappa mig på kinden eftersom hon tyckte att jag var så ung då, säger Daniel.

Prinsessan Lilian beskrivs som den farmor som kungabarnen inte haft och stod kungabarnen nära. Det är en bild som journalisten Daniel Nyhlén, som följt kungafamiljen i många år, kan bekräfta.

Daniel har träffat prinsessan vid flera tillfällen och senast var det 2006 vid en invigning av en restaurang på Djurgården i Stockholm. Hon var en väldigt trevlig person som berättade friskt om vad hon tyckte om saker och ting, men kunde också berätta för Daniel om Kungens och Drottningens semsterplaner till exempel.

Och Daniel säger att det känns lite tomt efter prinsessan Lilians död eftersom hon var en av Daniels personliga favoriter i kungafamiljen.

– Det är lite tråkigt. För hon var på ett sätt ett original med härlig brittisk humor, säger Daniel Nyhlén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".