Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Vänersborg

32-åring gripen misstänkt för mordförsök

Thord Haraldsson: "Anmärkningsvärt”
2:02 min

48-åringen som attackerades och blev knivskuren i Vänersborg i februari skulle tystas. Polisen ser kopplingar mellan den 32-åring som är misstänkt för knivattacken och de personer som åtalats för övergrepp på 48-åringen i höstas.

I förra veckan gick polisen ut och berättade att de var nära ett gripande.

Den 32-årige mannen som greps är delgiven misstanke om försök till mord och är fortsatt anhållen. Ett första förhör har hållits med mannen. Han förnekar brott, skriver polisen på sin hemsida.

– Nu ska vi fortsätta hålla förhör med mannen, säger Thord Haralddson, kriminalkommissarie på Länskriminalen i Trollhättan.

Det var vid 17-tiden onsdagen den 13 februari som en 48-årig man blev attackerad med kniv på Bokgatan i Vänersborg och fick livshotande skaodor.

I fredags vittnade 48-åringen i rätten med anledning av en händelse i höstas där han blev utsatt för bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån. Knivattacken som han utsattes för i februari tror polisen har kopplingar till rättegången som pågår just nu.

– Det som hände var anmärkningsvärt, att man försöker mörda honom när han ska vittna i en rättegång är synnerligen allvarligt, säger Thord Haraldsson.

32-åringen, misstänkt för knivattacken, har kopplingar till de personer som är åtalade för övergreppen i höstas.

– Det är samma krestar, vi ser kontakter här mellan de åtalade och 32-åringen, säger Thord Haraldsson.

Ungdomsliga åtalas för flera grova brott

Foto: P4 Väst

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Vänersborgs tingsrätt för en rad uppseendeväckande brott. Bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".