David Andersson i P4-studion
P4 Morgon

Snöpligt slut på succésäsong

David Andersson besviken efter JVM
5:01 min

David Andersson från Vargön har slagit de svenska rekorden på skridsko gång på gång under säsongen. Allt skulle bara krönas med en bra avslutning på Junior-VM i Japan, men David tvingades avbryta loppet på grund av en infektion i lungorna.

Han är bara 19 år och slog svenska rekord på rekord i juniortävlingar i början av året och tog den första svenska pallplatsen i juniorvärldskuppen på hela 20 år förra året och en fjärdeplats i Junior-VM 2012. Så för att fira ett succéår på rätt sätt så skulle han bara försvara eller helst förbättra sin placering på JVM i Japan i år.

Tvingades bryta loppet
Men allt gick inte som planerat. David har ansträngningsastma och den blev inte bättre av att han inför tävlingarna ådrog sig luftrörskatarr som gjorde att han tvingades avbryta sitt lopp eftersom lungorna inte fungerade som de borde. Och det infann sig en enormt stor besvikelse efter det.

– Det var tråkigt eftersom jag har lagt ner tid på att träna ett antal träningstimmar inför det här, säger David.

OS-drömmar
Nästa år är det dags för vinter-OS i ryska Sotji. Och dit hoppas David få bli uttagen. Men när det kan bli klart vet han inte. Men han har fått lovord från Sveriges olympiska kommité.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".