Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Vänersborg

Åklagaren yrkar på fängelse i fallet med misshandlade 48-åringen

Igår höll åklagaren slutpläderingar i rätten gällande fallet med 48-åringen från Vänersborg som i höstas misshandlades, våldtogs och pressades till att utföra ett rån. Åklagaren yrkade på en stor rättspsykiatrisk undersökning, fängelsestraff och sluten ungdomsvård för de tre misstänkta syskonen.

Åklagaren vill att systern döms till en stor rättspsykiatrisk undersökning och att den äldre av bröderna döms till fängelse och att den yngsta brodern får sluten ungdomsvård. När domen kommer är ännu inte klart.

Rättegången pågick under tisdagen bakom stängda dörrar i Göteborgs Tingsrätt och under slutpläderingarna stod det klart att ord står mot ord, även mellan de åtalade själva.

Försvaret riktade kritik mot polisens förhörsledare och att bevisningen i form av mobilspårning var tveksam och hävdade att i flera fall ska brotten ha skett efter provokation.

Åklagaren menade att samtliga ska fällas för brotten de anklagats för. 

Den 13 februari blev den 48-årige mannen nerstucken med kniv på Bokgatan i Vänersborg och polisen grep i måndags en 32-årig man misstänkt för mordförsök. Polisen är övertygade om att knivskärningen har att göra med att mannen skulle vittna om misshandeln i november.

Ungdomsliga åtalas för flera grova brott

Foto: P4 Väst

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Vänersborgs tingsrätt för en rad uppseendeväckande brott. Bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".