Timo Melakari är verksamhetschef på röntgen på Näl och vill se till både sin personal och till verksamheten.

Personal på röntgen tycker inte att de får gehör

Chefer lyssnar inte
1:28 min

Personalen på röntgen på Näl riktar skarp kritik mot sina chefer. Flera menar att beslut fattas över deras huvuden att det sker allt för många omorganiseringar, och att cheferna inte lyssnar på personalen som förr och tar till sig deras kompetens.

–Det är svårt att förstå vad politiker och sjukhusledningen vill. De verkar inte lyssnar på sina duktiga anställda, säger Cleas-Göran Stanke, som arbetar som överläkare på röntgen på Näl.

Det sker stora förändringar inom röntgen på Uddevalla och Näl. Bland annat ska Uddevalla ta hand om de planerade besöken och Näl de med akuta. Personalen har fått ett mer flexibelt schema för att täcka upp verksamheten, något som flera satte sig emot, men de tycker inte att cheferna lyssnat till deras åsikter.

Verksamhetschefen på röntgen på Näl, Timo Melakari, menar att han lyssnar på personalen och försöker göra vad de vill, men att han samtidigt måste se till de verksamheter röntgenavdelningen hjälper.
–Vi har satt vinster mot brister och tycker att det bästa är att testa ett individuellt schema.

Claes Göran Stanke säger att en av lösningarna på problemet är att kommunikationen måste bli bättre.

–Hela sjukhusledningen har ett ansvar och måste börja föra en dialog med sin personal för att inte förlora fler duktiga medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".