Socialstyrelsen riktar ingen kritik mot Olsab

Socialstyrelsen anser inte att det finns någon anledning att klandra den privata vårdkliniken Olsab i Lysekil. Sedan tidigare har regionen hävt sitt avtal med kliniken.

Sedan oktober förra året har regionen efter en rad anmälningar granskat kliniken och hittat brister i organisation, resurser, avvikelsehantering och kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet. Det ledde till att man hävde avtalet med kliniken.

Socialstyrelsen har nu också färdigställt sin granskning och gör bedömningen att det inte finns några allvarligare brister, trots en redovisning från patientnämnden om fler klagomål än vanligt

– När vi tittade genom papprena såg vi klagomål från enskilda personer. Vi har varit på Olsab på inspektion och som läget ser ut idag hittade vi inga brister som skulle kunna riskera patientsäkerheten, säger Ulla Norberg på socialstyrelsen till P4 Väst.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".