Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
P4 Nöje

Peter Friestedt åker på Japanturné med Joseph Williams från Toto

"Det är i Japan och Skandinavien vi är störst"
3:16 min

Från vardagen som gitarrlärare på Birger Sjöbergsgymnasiet till världens stora scener. Det är vardagsmat för Peter Friestedt från Ljungskile. Nu ska han åka på turne med Totos sångare.

Det är Joseph Williams, sångare i det världskända bandet Toto, som har bokat in spelningar på en lyxkryssare i Karibien och ett antal konserter i Japan och Skandinavien under våren.

– Det blir rätt mycket bortavaro från eleverna i Vänersborg och familjen i Ljungskile, men det här handlar ju om minnen för livet.

Joseph Williams och Peter har arbetat tillsammans tidigare och känner varandra väl. Egentligen var tanken att Japan-turnén skulle ske redan förra året, men det rann ut i sanden. När det gäller lyxkryssningen i karibien är det första gången för Peter i sådana sammanhang.

– Jag har aldrig åkt med ett sådan kryssningsfartyg. Men vi ska bara spela på ett par tillfällen under veckorna ombord, sedan tar andra band vid. Resten av tiden får vi njuta samma bekväma liv som de andra gästerna.

Peter Friestedt är född i Strömstad, pluggade musik i Los Angeles och kom i samband med det i kontakt med flera stora amerikanska musikprofiler, bland annat Totos sångare Joseph Williams. Han är gitarrist, låtskrivare, producent och till vardags gitarrlärare på Birger Bjöberg-gymnasiet i Vänersborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".