1 av 6
2 av 6
Ulf Michal sjunger med inlevelse.
3 av 6
Ulf Michal är sångare i Lusorkestern
4 av 6
Jan Lundblom och Marcus Utbult svänger loss till visorna.
5 av 6
Magnus Sjöqvist är morgonpigg gitarrist. I alla fall denna dag!
6 av 6
Även Jens Nilsson tog sig ton i ensemblen.
P4 Morgon

Världspremiär för Lusorkestern med tungkyssar i P4

"Det finns så mycket att plocka"
4:13 min

En alldeles nybildad orkester hade sin första offentliga spelning i P4 Morgon i morse. Det var Lusorkestern med visor på repertoaren och med skådespelaren Ulf Michal som frontman.

Namnet "Lusorkestern" kom av en slump under en sms-konversation mellan sångaren Ulf Michal och gitarristen Magnus Sjöqvist.

– Kan man heta fläskkvartetten borde man ju också kunna hela lusorkestern.

I gänget ingår även Jens Nilsson på saxofon, Jan Lundblom på trummor och Marcus Utbult på bas.

Spelningen i P4 Morgon var bandets första offentliga uppträdande och när de för första gång ställer sig på scen på Bohusläns Museum till helgen är det även då radioinspelning.

"Svenska tungkyssar" är rubriken på deras visshow, där just de tunga svenska viskompositörernas verk framförs i nya kärleksfulla arrangemang.

– Vår idé är att vi ska förvalta den svenska visskatten men framföra visorna av Taube, Adolphson, Bellman och Lundell på ett nytt sätt, säger Ulf Michal.

Men det finns även plats för engelskspråkiga visor och nyskrivet. Till exempel visan "Här dansar du" som Ulf Michal har skrivit tillsammans med sin far.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".