Foto: Jonna Burén/SR Göteborg

Ehn och Rondslätt utesluts ur Sverigedemokraterna

1:16 min

Patrik Ehn, gruppledare i Västra götalandsregionen, utesluts ur Sverigedemokraterna meddelar partiet efter måndagens krismöte. Elva andra personer utesluts också ur partiet men dem namnges inte för att de inte är offentliga personer. Men enligt Patrik Ehn utesluts också Daniel Rondslätt.

Enligt ett pressmeddelande från partiet togs beslutet att utesluta Ehn med bred majoritet, 14 mot 3, i partistyrelsen.

"Uteslutningen grundar sig i att partistyrelsen gjort en samlad bedömning av Ehns politiska bakgrund i nazistiska och extremististiska organisationer i kombination med en lång rad olika uttalanden och händelser. Efter noga övervägande har partistyrelsen landat i slutsatsen att Patrik Ehns ideologiska hemvist inte är inom Sverigedemokraterna och att han därmed inte kan fortsätta som medlem", står det i pressmeddelandet. Enligt partistyrelsen så har Ehn inte på ett trovärdigt sätt lämnat extremismen bakom sig.

Enligt partistyrelsen så har Ehn inte på ett trovärdigt sätt lämnat extremismen bakom sig.

Patrik Ehn uppmanas också att lämna sina förtroendeuppdrag i Göteborg och Västra Götaland. Men det säger han själv att han ska fundera på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista