Foto: Jonna Burén/SR Göteborg
Nyhetstimmen

Patrik Ehn kan få sitta kvar på sin post

Hanna Wigh om situationen i partiet
1:11 min

Formellt finns det inget som hindrar Patrik Ehn, nyss utesluten ur Sverigedemokraterna, att som politisk vilde leda partiet i Västra Götalandsregionen. Frågan om vem som är gruppledare ägs av partiets regionpolitiker.

--Jag har en väldigt god relation till mina kamrater i regionfullmäktige. Jag kommer samtala med dem om det så att det blir en bra lösning, säger Patrik Ehn till TT.

Innan kvällens möte vill Lars Hansson, vice gruppledare för SD i Västra Götalandsregionen, inte ge besked om Patrik Ehn kan fortsätta som gruppledare.

– Vi får diskutera i kväll vad som händer i framtiden. Han är ju utesluten nu, så vi har mycket att prata om, säger Lars Hansson.

Partigruppen sammanträder, utan Patrik Ehns närvaro, under tisdagskvällen.

Patrik Ehn måste lämna alla sina politiska uppdrag för partiet, säger Jimmie Stranne, ledamot för Sverigedemokraterna i Västra Götalandsregionen.

-Har man uteslutits ur partiet så är det också självklart att man avsäger sig platsen som gruppledare och även det mandat man sitter på i fullmäktige, säger Jimmie Stranne till TT.

Stranne påpekar att det yttersta beslutet att avgå vilar hos Ehn själv.

-Mandatet han sitter på i Västra Götalandsregionen är hans personliga. Men jag tycker det är självklart att han inte kan fortsätta som politisk vilde utan att han ska lämna det mandat han har till förfogande till någon annan i partiet.TT

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".