Vänersborgs Tingsrätt. Foto: Andreas Hanson/P4 Väst
Vänersborg

Fängelse och sluten ungdomsvård blev straffet för Vänersborgsdådet

Om domen mot ungdomarna
1:19 min

Fängelse och sluten ungdomsvård blev straffet för de unga män som misshandlade den 48-årige mannen från Vänersborg i höstas, männen döms för bland annat misshandel och våldtäkt.

Den yngre brodern i syskontrion som tillsammans med en fjärde man åtalats för våldsbrotten mot mannen döms till sluten ungdomsvård i åtta månader. Den äldre brodern döms till fängelse i ett år.

Den fjärde personen döms för att ha misshandlat mannen. Men eftersom den dömde redan sitter i fängelse så kommer straffet bakas in i det pågående fängelsestraffet.

Kvinnan som varit med och misshandlade 48-åringen väntar fortfarande på sin dom. Hon ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning som väntas vara klar om tre till fyra veckor. Då tar Vänersborgs tingsrätt ställning till vad hon ska få för straff.

Det var i november förra året som fyra av de åtalade attackerade en man på Bokgatan i Vänersborg. De misshandlade mannen genom att slå honom i ansiktet och skära honom i örat.

De ska sedan ha rånat mannen och tvingat med sig honom in i en bil som de körde till en bankomat i Vargön där de tvingade honom att ta ut pengar.

De ska även ha tvingat mannen att råna en matbutik genom att hota honom med en kniv och ett pistolliknande föremål. Sedan sa de "Du är väl rädd om dina barn".

Ungdomsliga åtalas för flera grova brott

Foto: P4 Väst

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Vänersborgs tingsrätt för en rad uppseendeväckande brott. Bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".