Foto: Victor Jensen/P4 Väst

76 tjänstemän sägs upp från GKN

Akademikerna på GKN: "Hoppas att de får andra jobb"
1:39 min

Nu är det klart att 76 tjänstemän sägs upp från GKN i Trollhättan. Det är färre än de 140 som varslades om uppsägning i december.

– Vi har försökt göra det bästa av situationen och det blev färre än sagt, men det är väldigt tråkigt för de som nu blir uppsagda, säger akademikerordföranden på GKN i Trollhättan Annika Norlenius till P4 Väst.

Företaget informerar sina anställda nu under förmiddagen.

– Efter det att vi la varslet för 140 tjänstemän har det visat sig att ytterligare ett antal medarbetare slutar frivilligt, samtidigt som vi drar ner på antalet konsulter. Därför kommer antalet som nu sägs upp stanna på 76 personer, skriver GKN:s presschef Fredrik Fryklund i ett pressmeddelande.

GKN meddelar vidare att de fortfarande har som mål att minska med 350 personer.

– Vill man se det positivt kan man därför konstatera att det är bra att inte är fler än 76 som blir uppsagda, jämfört med de 350 vi talade om i november. Samtidigt är det ingen tröst för dem som nu får veta att de måste sluta. Det här är en riktigt jobbig dag, för oss alla, skriver Fryklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".