Leander Aasmundsengen kommer garanterat att åka tillbaka till USA efter att ha varit utbyteselev där. Foto: Mark Lennihan/Scanpix
Resö

Leander hemma på Resö efter USA-äventyr

"Jag saknar det redan nu"
3:19 min

Leander Aasmundsengen går på Stjöstjärneskolan på Resö och där brevväxlar de med elever i USA. Och som en del i detta fick Leander vara utbytesstudent i tre veckor i Maryland, men nu är han hemma igen.

Det var på Mater Amoris Montessori School som Leander gick i skolan under sin vistelse i USA. Och mycket påminde om att gå i en svensk skola, förutom att det var mycket fler elever. Men det var en skillnad, de studerade på en helt annan nivå. De läste matte till exemepel på högskolenivå, berättar han.

– De är mycket smartare, säger Leander.

Han bodde hemma hos Alex och dennes familj, i ett hus som var mycket större än hur Leander bor på Resö. Där hade han ett rum som var tre gånger så stort som sitt eget med egen toalett och badkar.

Och det råder inga tvivel om att han vill åka tillbaka.

– Jag saknar det redan nu, säger Leander Aasmundsengen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".