Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Se hur mycket du får tillbaka på skatten

I dag öppnar Skatteverket sin e-deklaration på internet. Det betyder att du nu kan se om du får någon återbäring eller får betala restskatt. Det går även att deklarera över nätet från och med idag.

Kommentera här

– Vi jobbar ständigt för att underlätta för både privatpersoner och företagare. Från och med i år kan också delägare i aktiebolag och handelsbolag e-deklarera och få pengar till midsommar, säger Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket.

Förra året valde drygt 65 procent att e-deklarera. För att kunna göra det behövs en knapptelefon, en mobil, en surfplatta eller en dator.

– Om du bara ska godkänna din deklaration kan du ringa, sms:a, använda Skatteverkets app eller surfa in på e-tjänsten på skatteverket.se, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Under de närmaste veckorna kommer drygt 7,5 miljoner personer att få sin deklaration hem i brevlådan. Senast den 2 maj klockan 24.00 ska Skatteverket ha fått in deklarationen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".