Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
P4 Nöje

Fyra digitala singlar från Strömstadsonen Mäbe

Mäbe berättar om sin musik
4:11 min

Efter tio år på scenen och två tidigare plattor släpper strömstadsångaren Mäbe och hans band fyra nya digitala singlar under våren.

– Det känns lite märkligt att inte ha en fysisk skiva i handen. Men det är ju smidigare och billigare att ge ut musiken elektroniskt säger Mäbe, som egentligen heter Mattias Johansson.

I tio år han han delvis försörjt sig på musik. Han har inte velat flytta från sin uppväxtort Strömstad och överhuvudtaget vela gå sina egna låtar inom musiken.

– Jag har velat gå mina egna vägar. Det har gjort att jag kanske inte har nått fram lika stort som jag kunnat göra om jag anpassat mig mera. Men det har det varit värt.

De fyra nya singlarna är på svenska och lite annorlunda än den musik han tidigare gjort.

– Det handlar mycket om hårdrock i Strömstad  och jag har också influerats mycket av metalrocken, även om det inte märks i min musik just nu.

Att både röst och arrangemang för tankarna till en annan svensk rockstorhet – Joakim Thåström – är något han har fått höra många någer, men inte har något emot.

– Hellre det än att bli jämförd med Per Gessle eller Tomas Ledin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".