Så här kan det gå till när Anna Ahlstrand ger sig in i fotbollskampen. Bilden är från en match 2010.Foto: Bertil Ericson/Scanpix
P4 Morgon

Anna från Grästorp spelar Champions League efter jobbet

"Det är bra att ha annat att tänka på"
4:15 min

Fotbollspelaren Anna Ahlstrand från Grästorp laddar för kvällens viktiga Women's Champions League-match mot franska laget Juvisy genom en heldag på jobbet i Vara. 

Dagen börjar som en vanlig dag på jobbet för Anna Ahlstrand, men istället för att köra hem igen på eftermiddagen åker hon till Göteborg för att spelar returmatch i Women's Champions League  mot franska laget Juvisy på hemmaplan.

I förra mötet blev det förlust. Så nu är det upp till bevis om laget ska hänga kvar i den prestigefyllda fotbollsligan.

– Formen känns bra och det är en fördel för oss att spela på konstgräset som vi är vana vid. Samtidigt finns det ju en press på oss.

För att få fortsätta vara med i Women's Champions League är det nödvändigt att vinna ikväll. En vinst med 2 mål behövs för att säkra avancemanget. Och kanske för att ytterligare öka intresset för damfotboll.

– Det är tyvärr fortfarande så att damfotbollen för en mer undanskymd tillvaro även om det har blivit mycket bättre de senaste åren, säger Anna Ahlstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".