Inte så roligt i Ljungskile SK nu. Arkivbild: Adam Ihse/Scanpix

Oenighet om kommunalt stöd till krisande LSK

"Det är idiotiskt"
1:18 min

Ljungskile SK kämpar hårt för att överleva då klubben hotas av konkurs med sina skatteskulder på närmare två miljoner kronor. I Ljungskile hoppas innevånare på hjälp från Uddevalla kommun, men på andra håll i kommunen råder mer delade meningar.

- Det är idiotiskt! Det finns annat man kan lägga pengar på såsom skola och äldrevård, säger Bo Larsson, på Kampenhof i Uddevalla.

- Klubben har kämpat tillräckligt hårt och det är bra om kommunen kan gå in och hjälpa. Det kostar att tillhöra eliten idag, säger Rolf Andersson.

I Uddevalla varierar svaren om huruvida kommunen nu borde gå in och stötta, Men i Ljungskile är bilden desto mer homogen bland dem P4 Väst pratar med dagen efter beskedet om klubbens djupa kris. Där hör vi en samlad kör av röster som anser att LSK nu borde få kommunalt stöd, bland dem Mustafa Turan.

- Jag tycker det är helt rätt, för det betyder mycket för samhället. Det handlar om ungdomarna. Tappar vi denna chans, så vi förlorar dem, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".