Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Påsken – hög tid för ägg

Publicerat fredag 29 mars 2013 kl 10.43
"Ägg är gott"
0:59 min
I Färgelanda inhandlas ägg för fullt. Foto: Madeleine Käck/P4 Väst

Under påsken fördubblar svenskarna sin äggkonsumtion och tillsammans äter vi nästan 2000 ton.  P4 Väst har besökt matbutikerna i Färgelanda där det är trångt vid ägghyllorna.

Äggets högtid är här och påskstressen i matbutikerna likaså.
Väldigt påtaglig är den bland lösgodiset, men allra störst borta vid äggavdelningen.
Kunderna som P4 Väst pratat med är eniga om att äggen är den absolut viktigaste ingrediensen för en lyckad påskbuffé.
Magnus jobbar i en av Färgelandas matbutiker. Han berättar att bästsäljare är de närproducerade äggen som säljs i 20-pack.

– Det syns bland kunderna att de gillar ägg. Utan äggen, blir det ingen påsk, säger han.

Madeleine Käck

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".