1 av 3
Finkläderna är på. Agnes och Jakob laddar för finalen i tv ikväll. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
2 av 3
Hela klassen laddar upp på vandrarhemmet i Malmö. Ikväll smäller det när Jakob och Agnes ska tävla för klassen i tv. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
3 av 3
Här är gänget som tog Ljungskileskolan till Malmö. Agnes Westberg, Mia Burgdorf (lagkapten) och Jacob Grimbrandt. Oliver Lindh Gråsjö och Jenny Giaever på nedre raden var med när figuren i rikskvalet skulle byggas ihop. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
VI I FEMMAN

Ljungskileskolan laddar för finalen i Vi i femman

"Finns alltid lite nervositet"
1:20 min

Ikväll är det äntligen dags för den stora finalen i Vi i i femman. Och Ljungskileskolan är med och gör upp om slutsegern. Fyra lag återstår efter alla lokala deltävlingar, rikskval och kvartsfinaler i radio.  Agnes och Jakob är spända av förväntan.

– Jag är inte så pirrig nu som innan. Det är kul att vara här. Det är ganska svårt att beskriva. Det känns overkligt att vara här nu, det kändes overkligt när vi kom  med i Vi i femman från första början, säger Agnes.

Nu ska ni vara med i tv, hur känns det?
– Känns kul. Vi får se hur det går till på en tv-inspelning, säger Agnes.

Är ni inte nervösa?
Det finns alltid lite nervositet, säger Jakob.

Agnes hoppas på frågor om djur och natur. Jakob vill ha sport, geografi och historia.

Klockan 18.30 sänds finalen i SVT Barnkanalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".