1 av 2
2 av 2
Anaheims programblad där Viktor Fasth får stort utrymme.

Viktor Fasth omtyckt i Anaheim

"Han är en viktig kugge i laget"
6:13 min

Viktor Fasth med Vänersborgs HC som moderklubb har blivit en viktig spelare i NHL-laget Anaheim. P4 Västs reporter Victor Jensen var på resa i USA och passade på att se en av lagets matcher. I P4 Morgon berättade han om hockeyupplevelsen.

– Det var ingen jättehockeyfeber i Anaheim. Det var inte riktigt fullsatt under den matchen jag såg, berättar Victor Jensen.

Vid den match som Victor Jensen såg delade klubben ut ett programblad där just Viktor Fasth var i fokus. Och ett helt uppslag handlade om hans målvaktsmask. Så här säger han själv om just den.

"Masken jag hade innan var rätt gammal med rena linjer. Den första masken David Gunnarsson målade åt mig var 1997 tror jag. Den hade en järv högst upp", säger Viktor Fasth i Anaheims matchprogram.

Om framsidan på masken säger han såhär:

"Vi tänkte att det skulle vara en cool idé att gå tillbaka till rötterna så David målade ett stort ankhuvud med en gammal målvaktsmask på sig. Och längst bak på sidorna finns palmträd och en liten Annaheim-logga".

Och baksidan:

"I fyra eller fem år har jag haft Bob Dylan och Lars Winnerbäck på baksidan. Jag har alltid haft dem på framsidan men i år bestämde vi att ha dem där bak. Jag älskar deras musik och det är en stor sak för mig. Högst upp till vänster har jag min dotters namn. Till höger har jag ett ankare. I botten har jag målvakten Stefan Livs namn".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".