Ingalill Skogstad jobbar på Ufab och Johhny Lehto är Metalls klubbordförande på företaget. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Industrianställda får mer i lön

"Alltid en oro för hur mycket reallöneökning det blir"
1:23 min

Industriavtalet är klart. Det innebär löneökningar på 6,8 procent på tre år och innefattar även avsättningar till deltidspension, enligt ett pressmeddelande från Teknikföretagen. De som skrivit på avtalet är IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen.

Det senaste avtalet var drygt ett år, att det nu blir ett treårigt avtal är både positivt och negativt enligt Metalls klubbordförande på Ufab, Johhny Lehto.

Enligt IF Metall innebär det största avtalet, Teknikavtalet, att en person med en snittlön på cirka 25 000 kronor ökar löner i genomsnitt med 1 550 kronor.

På avtalsområdet med lägst genomsnittsförtjänst, Teko-industrierna, ökar lönerna i genomsnitt med totalt 1 587 kronor.

Både Johnny Letho och Ingalill Skogstad är relativt nöjda.

– Jag är nöjd, det är bra, säger Johnny.
– Det kunde varit sämre, säger Ingalill.

"Det är bra att vi till slut kunde nå en överenskommelse. Avtalet ger stabila planeringsförutsättningar för Sveriges så betydelsefulla exportindustri", skriver Teknikföretagens vd Åke Svensson.

Avtalet löper till sista mars 2016.

Förutom rena löneökningar och avsättningar till deltidspension har arbetsgivarna fått igenom en del av sina krav i fråga om övertidsregler och flexibilitet vid förläggning av arbetstiden.

LO-facket Livs har sagt ja till avtalet med sin motpart Livsmedelsföretagen och som berör ungefär 30 000 anställda.

Enligt Livs har förbundet fått med sitt viktiga krav på krontalspåslag för de som tjänar under 25 000 kronor i månaden.

"Första året ökas lönerna med 2:87 kronor/timme, det andra året med 2:93 kronor och sista året med 3:44 kronor/timme. Avtalets minimilöner höjs med samma belopp, vilket är en annan viktig del i LO-samordningen", skriver Livs ordförande Hans-Olof Nilsson i ett pressmeddelande.

Facken har också fått gehör för sitt krav på extra föräldraförsäkring, som innebär att arbetsgivaren till viss del fyller upp med extra pengar i sex månader.

För tjänstemannaförbundet Unionen ingår individgarantier, det vill säga minsta möjliga löneökning för alla, på 780 kronor i månaden under de tre åren. Lägstalönerna höjs med 6,3 procent under perioden.

Det sista året i det treåriga avtalet är uppsägningsbart.

– Jag är nöjd med att det är treårigt, men nivån är högre än jag hade önskat, säger Teknikföretagens vd Åke Svensson.

Avtalet ger för IF Metall på det största avtalsområdet, teknikavtalet, 1 550 kronor mer i månaden under de tre åren, räknat på en snittlön på 25 000 kronor. På det sämst betalda området, tekoavtalet, blir det påslag på totalt 1 587 kronor mer i månaden i snitt, enligt facket.

"Avtalen ger rimliga förutsättningar för reallöneökningar och uppfyller industrins lönenormerande roll. Ett längre avtal är bra för Sverige, för svensk industri och för industriarbetarna. Det ger stabilitet och möjliggjorde att vi fick framgångar både för arbetstidsfrågan och föräldraförsäkringen", skriver IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe.

Också inom gruvnäringen och inom stål-och metallbranschen är avtalen klara, enligt Industriarbetsgivarna. Det som återstår är främst avtalet med Pappers.

Även sågverksavtalet med flera mindre avtal är klara, som också ger 6,8 procent på tre år, enligt LO-facket GS. Dessa avtal berör cirka 35 000 medlemmar.

"Vi är dock inte hemma än, under tisdagen och onsdagagen fortsätter förhandlingar gällande skogsavtalet, där det kärvar ordentligt. På detta område är de allvarligt läge och jag ser ingen annan utväg än att vidta åtgärder om vi inte kommer fram under veckan", skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".