Foto: Patrik Enlund/P4 Väst.

Fredrik "Hubba" Johansson lämnar Kropps dam

Fredrik "Hubba" Johansson lämnar sin uppdrag som tränare för Kropps dam efter bara en säsong. Tränarrollen tar för mycket tid, och han har svårt att hinna med jobb och familj.

– Jag har under året känt att det är tufft att få ihop det, säger Fredrik Johansson.

Han menar att så som laget ser ut nu, med mycket unga oerfarna spelare, krävs det en tränare som kan lägga mycket tid och är dedikerad om laget ska lyckas.

– Tid går ju alltid att skapa, men jag har väl inte riktigt drivkraften, säger han.

Han tog över damlaget i höstas och fick en flygande start med bra resultat. Men senare på säsongen gick det sämre och laget var nära att behöva kvala för fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong. Just nu är det uppehåll i träningen, och Fredrik Johansson har inte själv berättat nyheten till laget.

– Jag har inte hunnit prata med tjejerna tyvärr, jag hade helst sagt det till dom själv men vi har inte fått ihop någon träff.

Kropps kommer, trots Johansson besked, kunna få hjälp och stöttning av honom.

– Jag kommer att finnas i klubben och hjälpa till.

Nu letar Kropps efter en ny tränare, vem det blir är fortfarande oklart. Fredrik Johansson tror definitivt att det finns en ny tränare på plats när försäsongen drar igång i maj.

Han säger att han kommer att kvar i föreningen och stötta och hjälpa till, men han slutar alltså som huvudtränare för damlaget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".