Hundratals köade till superloppisen. Foto: Johan Blixt/ Sveriges Radio

Hundratals i kö till arenaloppis

Hundratals köade innan dörrarna slog upp på superloppisen i Arena Vänersborg idag. Gamla saker och nyare grejer, med 450 loppisbord inne på arenan väntas i helgen locka över 10 000 besökare.
Monika Karlsson var en av de som stod längst fram i kön innan dörrarna öppnades vid 09.00.

– Man ska alltid vara tidigt på en loppis för fynden går först, säger Monika Karlsson.

Superloppisen arrangeras för andra året i rad av fotbollsklubben Vänersborgs FK.

I år är 450 bord bokade för loppisförsäljning, vilket är en ökning med 100 bord sedan förra året då mellan 10 och 12 tusen personer besökte loppisen.

Mikael Romell är vice ordförande i Vänersborgs FK och han berättar att de räknar med över 10 000 loppisbesökare även i år. När jag träffar honom inne i Arena Vänersborg visar han in sent anmälda loppisförsäljare vart de kan ställa det de ska sälja.

Inte förvånad

– Förra året blev jag överraskad, i år vet vi vad vi har att vänta men det är fantastiskt att det är en sådan intensitet och att det finns sånt intresse för det, och det är roligt för de som är här, säger Mikael Romell.

Arenan är fylld längs långsidorna in mot mitten med bord och det är en stor gångpassage mellan borden.

– Vi skulle kunna få in 100 bord till, men då är det fullt och det är så stort som vi kan gå med superloppisen, säger Mikael Romell.

Hur har ni förberett för ett så här stort arrangemang?

– Vi är många engagerade. Vi har dukat av sedan förra veckans dansgolv och bingon men också satt fram 500 bord. Det görs inte i en handvändning, det går åt mycket folk, säger Mikael Romell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".