Hammarbyfansen som sjöng i Superettans premiärmatch mot LSK. Foto: Tomas Bader/P4 Väst

Oavgjort för Ljungskile i premiären

Robert Bagger: "Jättebra stämning"
1:53 min

Det blev 0-0 för Ljungskile mot Hammarby i en spännande premiärmatch i superettan på Borås Arena inför 3 369 personer. Stämningen var fantastisk med massor av Hammarbysupportrar som sjöng för fullt.

Matchen höll bra klass för att vara en premiär. Hammarby hade mer bollinnehav än LSK som försvarade sig utmärkt. Bajen skapade inte mycket men inledde andra halvlek i högt tempo och pressade LSK rejält. Ljungskile redde ut det bra och avslutade matchen offensivt och var närmast seger. Det var bara små marginaler som gjorde att LSK inte vann matchen.

– Hammarby hade mycket boll, men vi fick några chanser, säger Robert Bagger. Vi spelade jättebra och det var en bra stämning, det var jättekoj och bra inramning på första matchen.

Många av de nya spelarna i Ljungskile imponerade. Tobi Alabi var snabb och hård och gav Hammarbys försvar full upp. LSK var nöjda en en poäng och sättet som laget genomförde premiären på.

– Vi skapade rätt mycket och kom in bra matchen, men vi jag är inte nöjd med att vi inte sätter någon av de chanser vi hade i slutet, säger Tor Arne Fredheim LSK tränare.

Ljungskile-Hammarby 0-0

Varningar LSK: Aleksandar Kitic, Tobi Alabi och Jonas Lindberg.
Varningar Hammarby: Erik Sundin, Nikolas Ledgerwood och Monday James.
Publik: 3.369 åskådare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".