Foto: Gustav Johansson/P4 Väst
Fotboll

Oddevold slipar formen inför premiären

Tio snabba till Johan Patriksson
0:35 min

På lördag inleder IK Oddevold division 1 södra då dom möter Torslanda på hemmaplan. P4 Väst har tagit tempen på laget dagarna innan premiären.

Ett vårtecken så gott som något är premiärerna i de olika fotbollsserierna. På lördag kommer Torslanda stå för Oddevolds premiärmotstånd och tränare Jan-Erik Lien har så här års samma känsla varje år.

– Det är lika nervöst varje år, säger han.

Det var en rafflande serie förra året då tre lag var suveräna i toppen, ett av dessa var Oddevold som dock hamnade på just tredje plats, därmed missade man möjlighet till avancemang.

Inför årets säsong har har dom tappat några viktiga spelare, som till exempel Mentor Zhubi och Tom Ekliden, men de har samtidigt knutit till sig några intressanta spelare.

Erik Kallberg, 18 år från divisionfemlaget Gilleby har imponerat stort och kan bli mycket intressant att följa i år. En annan som kommer bli tongivande är Robin Ganemyr, ny från Falkenberg och med ett 60-tal allsvenska matcher bakom sig i Örgryte.

Andra nyförvärv till klubben är Tobias Mikaelsson från LSK, Häckenspelarna Andreas Almroth och Jesper Westermark, Hampus Bohman från Kalmar FF, Robin Jansson från Mellerud, samt Martin Bäckström från Gauthiod, som för övrigt är den enda spelare i hela truppen som just nu är skadad.

Premiärmatchen spelas på konstgräset vid Thordengården, detta eftersom Rimnersvallen renoveras. Renoveringen beräknas vara klar till höstsäsongen drar igång i juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".