Mikael Östlund är Nevs presschef. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Ny fabrik ska tillverka Nevs batterier

Nevs ägare National Modern Energy Holdings bygger ytterligare en batterifabrik i den kinesiska huvudstaden Peking. Där ska det produceras batterier till Nevs elbilar.

Redan i höstas fick Nevs tillgång till en nybyggd batterifabrik i Kina, men nu utnyttjas produktionskapaciteten till max i fabriken och därför har Nevs ägare beslutat att bygga en ny.

– Det blir en betydligt större fabrik, säger Nevs presschef Mikael Östlund till P4 Väst.

Fabriken byggs nu i Peking och produktionen beräknas startas under slutet av året. Då kommer Nevs alltså ha tillgång till två fabriker som producerar de batterier som ska sitta i Nevs elbilar. Elbilarna ska enligt Nevs lanseras i början av nästa år.

Det är Nevs systerbolag, Beijing National Battery Technology, som bygger fabriken och företaget har också en utvecklingsavdelning.

– En fördel är att vi blir självförsörjande på batterier och en annan är att de finns en utvecklingsavdelning som hela tiden jobbar med att förbättra batterierna, säger Mikael Östlund.

Den nuvarande fabriken levererar i första hand batterier till elstadsbussar i Peking.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".