LSK driver Markbygg arena vilket innebär stora kostnader.
Uddevalla

LSK splittrar alliansen i Uddevalla

”Moderaterna har inte levererat”
1:31 min

Frågan om vilket ansvar kommunen har gentemot det krisande Ljungskile SK verkar nu splittra den styrande alliansen i Uddevalla. Det kristdemokratiska kommunalrådet Magnus Jacobsson är missnöjd med hur man har hanterat frågan om nya regler för arenabidrag.

– Den krassa sanningen är att moderaten och fotbollskommunalrådet Wictorsson inte har levererat ett förslag på hur man kan ge mer lika förutsättningar för de som driver egna anläggningar och de som för kraftigt subventionerade hyror, hyr in sig på kommunala anläggningar, säger Magnus Jacobsson.

Ditt parti sitter i den styrande alliansen, varför har ni inte gjort något?

– Hela majoriteten har ju ett ansvar för att vi inte har lyckats, men det tyngsta ansvaret ligger på partiet med ordförandeposten, säger Jacobsson.

Jacobsson menar att kristdemokraterna och moderaterna har olika åsikter om hur kommunen ska hantera arenafrågan. Men moderaten Henrik Sundström som är kommunstyrelsens ordförande tycker inte kristdemokraterna varit tydliga med sin åsikt: 

– Inte ens kristdemokraterna har vid något tillfälle drivit frågan om att ta fram pengar för att prioritera klubbar som driver egna anläggningar, säger Henrik Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".